Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - فرزانه شهریاری؛ علیرضا لاهیجانیان؛ معاونت کل بازاریابی گروه گلدیران در گفت‌وگوی اختصاصی با اقتصادآنلاین به بررسی چگونگی موفقیت یک برند داخلی در بازارهای داخلی و بین‌المللی پرداخت که شرح آن در ادامه می‌آید؛

معاونت کل بازاریابی گروه گلدیران در مورد میزان موفقیت این شرکت در امر برندسازی محصولات خود و فرهنگ‌سازی بازار هدف برای استفاده از این برند داخلی، گفت: واقعیت بازار داخل بخصوص در حوزه لوازم خانگی این است که برندهای ایرانی تمرکز بیش از حدی بر روی بومی سازی و ایرانی بودنِ نوع ارتباطات بازاریابی دارند، درصورتی که در دنیای امروز باید این واقعیت را بپذیریم که باتوجه به بحث رسانه‌های اجتماعی، دسترسی تمامی مردم به آن و آگاهی از اتفاقات سراسر دنیا، دیگر نمی‌توانیم خودمان را در فضای ایزوله تصور کنیم؛ بنابراین کسی که می‌خواهد در بحث مارکتینگ یک برند ایرانی فعالیت کند، طبیعتا فرهنگ‌سازی هم از نتایج پروژهای مارکتینگ خواهد بود و باید این را در نظر بگیرد که یک برند باید در سطح استانداردهای جهانی با مخاطبانش ارتباط برقرار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بنابراین اصرار ورزیدن بر این موضوع که چون ما ایرانی هستیم باید حرفی بزنیم که ایرانی نیز متوجه آن شود، حرف غلطی است. به این دلیل که همه دنیا باهم می‌دانند، آگاهی دارند و ارزش‌های انسانی در تمام دنیا یکی است و در واقع  تمام دنیا به سمت یک سبک زندگی درحال حرکت هستند، زنان پا به پای مردان کار می‌کنند و آن فضای سنتی که ایران در گذشته از آن یاد می‌کرده در حال از بین رفتن است؛ بنابراین اگر یک برند ایرانی بخواهد برند موفقی باشد باید همگام با برندهای بین‌المللی حرکت کند.

علیرضا لاهیجانیان راجع‌ به فضای رقابتی میان برندهای ایرانی، تنوع محصول و حق انتخاب مشتری در بازار داخلی، عنوان کرد: در برخی مجامع بر این موضوع اصرار می‌شود که برندهای خارجی نباید وارد ایران شوند و این  نقطه مقابل همین رویکرد است. درواقع "عدم ورود برند خارجی" پاک کردن صورت مساله است. ما برای خلق یک برند موفق ایرانی جز بر روی مصرف‌کننده، نمی‌توانیم برروی هیچ چیز دیگر حساب کنیم و مصرف‌کننده زمانی می‌تواند با ما همراه باشد که آزادانه انتخاب کند. بنابراین اگر با فشار، زور و انحصار بخواهیم برندی را به مصرف‌کننده تحمیل کنیم، چیزی به عنوان برند بین‌المللی هیچ‌وقت شکل نخواهد گرفت. پس فرهنگ‌سازی هم برای مردم ایران در لایه‌های پایین، ابتر می‌ماند.

لاهیجانیان معتقد است که رقابت حتما باید وجود داشته باشد و برندهای ایرانی مثل جی‌پلاس باید تمام تلاششان را برای بکارگیری و استفاده از تکنیک‌های ‌روزِ مارکتینگ در دنیا کنند و این کار خیلی سختی نیست؛ کافی ا‌ست به تمام کارهایی که تاکنون انجام داده‌ایم با زاویه دید متفاوتی نگاه کنیم، توجهمان را به جزییات بیشتر کنیم و به‌طور مثال اگر قرار است جمله‌ای در آگهی تبلیغاتی خود بنویسیم با وسواس بیشتری این کار را کنیم و کوچکترین المان‌های بصری را چه در طراحی محصول و چه در طراحی کمپین‌های تبلیغاتی‌مان درنظر بگیریم و از جزییات عبور نکنیم. 

وی در ادامه بیان کرد: امروز اتفاق بزرگی افتاده است و آن این است که بدنه دولت در کنار بدنه یک شرکت فعال در حوزه صنعت به شکل مدرنی در کنار هم قرار گرفته‌اند. درواقع مراسم‌های سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده سال‌هاست که در سطح ملی و بین‌المللی درحال برگزاری‌ است، ولی ما اصرار داشتیم که این‌ دفعه، این مراسم در کنار افتتاح خط تولید ما اتفاق بیا‌فتد؛ آن هم با همان استانداردهای فرا ایرانی و بین‌المللی که فکر می‌کنیم ویزای خروج از کشور برند جی پلاس و در واقع تمام برندهای داخلی را صادر می‌کند. 

لاهیجانیان در مورد صادرات این برند داخلی و به رسمیت شناخته شدن آن در بازارهای جهانی گفت: در چشم‌انداز سه تا پنج سال پیش‌رو قطعا بحث صادرات را خواهیم داشت. اما شاید معنی صادرات در شرکت گلدیران با دیگر شرکت‌ها متفاوت باشد؛ به این معنی که ما اصلا به دنبال صادر کردن تعدادی کانتینر محصول به کشورهای ضعیف اطرافمان نیستیم و اصلا این را به معنی صادرات نمی‌دانیم. در خود آسیا و خاورمیانه کشورهایی داریم که می‌توانند پذیرای محصولات ما باشند؛ نکته‌ای که وجود دارد این است که ما باید مفهوم برندسازی بین‌المللی را در کشورمان ایجاد کنیم و درحال حاضر هیچکس در کشور متخصص این حوزه نیست و حتی کسی به آن فکر هم نمی‌کند و همه به دنبال بومی‌سازی هستند و این همان نقطه‌ای ا‌ست که ما را عقب انداخته و ما باید برندسازی بین‌المللی را در دستور کار خود قرار دهیم؛ یعنی ابتدا مصرف‌کننده غیرایرانی برند ما را بشناسد و به سمتش حرکت کند، همان‌کاری که کشور ترکیه در سال‌های پیش با برند "آرچلیک" (شرکت لوازم خانگی الکترونیکی ترکیه‌ای) انجام داده است و با همتی که در خصوص تولید گذاشته و مطالعات گسترده‌ای که در حوزه مارکتینگ داشته است توانسته خود را در بازارهای بین‌المللی نه تنها جا بیاندازد بلکه برندهای بین‌المللی را به سبد محصولات خود اضافه کند. بنابراین ما نیز چاره‌ای نداریم و برای اینکه برند لوازم خانگی ایران را در سطح بین‌المللی مطرح کنیم باید به فروش و مارکتینگ بین‌المللی فکر کنیم، اگر نه،  درجا زدن و یک سری شعارهای توخالی دادن است.

او همچنین در خصوص رونمایی از میز ساخت داخل لباسشویی جی‌پلاس مطرح کرد: امروز اتفاق بسیار بزرگی برای گلدیران به شمار می‌رود، چراکه در فضای صنعتی که معمولا فضای خشکی است یک اتفاق خیلی احساسی و مارکتینگی رقم خورده و ما پروژه‌ای را رونمایی کردیم به نام میز ساخت داخلی ماشین‌لباس‌شویی جی‌پلاس،  که در راستای فعالیت‌های بین‌المللی‌مان بود و اعتقاد داریم در مارکتینگ بین‌المللی، شفافیت حرف اول را می‌زند. بنابراین اگر ادعا می‌کنیم  محصولی را از لحاظ تولید در داخل ایران بومی‌سازی می‌کنیم، باید با جزییات همه بدانند درحال انجام چه‌کاری هستیم و تنها شعار داخلی سازی ندهیم؛ بنابراین میزی که شاهد آن بودید را طراحی کرده‌ایم و از ریزترین اجزایمان و پیمانکاران داخلی برای تولید آن استفاده کرده‌ایم. درواقع  با این کار خروج ارز از کشور را  مدیریت کرده‌ایم و بدون هیچ ترس و واهمه‌ای این محصول را به معرض نمایش گذاشتیم و امیدواریم برای دیگر محصولاتمان نیز این میز را ایجاد کنیم.

معاونت کل بازاریابی گروه گلدیران درمورد تعداد گروه کالاهای برند جی‌پلاس که به بازار عرضه می‌شود و برنامه‌های آتی این شرکت توضیح داد: جی پلاس در ۱۵گروه محصول به بازار ارائه می‌دهد؛ از محصولات صنعتی و تجاری گرفته تا محصولات خانگی و یا حتی گوشی موبایل. اما مشخصا اگر بخواهم به بومی سازی تولید اشاره کنم باید بگویم ما در این قدم تولید لباس‌شویی را بومی‌سازی کرده‌ایم که به۴۹ درصد بومی‌سازی از لحاظ مبلغی دست یافته‌ایم و هدفمان گسترش آن است و در مرحله بعدی نیز روی یخچال‌ کار خواهیم کرد. تلویزیون را  نیز زودتر شروع کرده‌ایم اما به دلیل واقعیت‌هایی که در صنعت تلویزیون و پنل وجود دارد صرفه به مقیاس خیلی مهم است و بنابراین فعلا در دستور کارمان نیست.

پربیننده ترین هدف گلدیران تنوع محصول برای مشتریان و تامین بازار داخلی است نگاهی به لباسشویی‌ Q۱۴۶۷ سامسونگ رشد ۳۴درصدی صادرات لوازم خانگی دولت برنامه‌ای برای واردات لوازم خانگی ندارد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گلدیران بین المللی لوازم خانگی مصرف کننده بومی سازی یک برند جی پلاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۸۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی

خبرگزاری علمی و فناوری آنا، نوید فرخی؛ رویداد بین‌المللی اینوتکس هر ساله در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود. این نمایشگاه (در کنار رویدادهایی از این دست) می‌تواند نقش مهمی در شکل‌دهی آینده ایران به ‌عنوان یک قطب علمی جهانی ایفا کند. اهمیت این رویداد از جنبه‌های مختلف قابل بررسی است زیرا فرصتی دست می‌دهد تا محققان، کارآفرینان و نوآوران برای تبادل ایده‌ها گرد هم ‌آیند.

اینوتکس به عنوان یکی از رویدادهای بزرگ فناوری کشور، صرفاً نمایش آخرین پیشرفت‌های فناوری داخلی نیست. این رویداد با مجموعه‌ای از کارگاه‌ها، سمینارها و پانل‌ها، بر انتقال دانش و ارتقای مهارت‌های جامعه علمی ایران اثرگذار است و تعاملات کارشناسان داخلی و بین‌المللی به واسطه آن تسهیل می‌شود. از سوی دیگر این نمایشگاه نه تنها تعهد ایران را به نوآوری علمی به نمایش می‌گذارد، بلکه می‌تواند نقش مهمی در توسعه اقتصاد کشور ایفا کند. ازاین‌رو باید اینوتکس را یک عامل راهبردی برای تحقق جاه‌طلبی‌هایِ به‌حقِ علمی کشور تلقی کرد.

اهمیت علمی اینوتکس برای ایران

اینوتکس در حال با حضور صدها شرکت دانش‌بنیان و برگزاری ده‌ها رویداد جانبی در حال برگزاری است. این نمایشگاه نه تنها آخرین پیشرفت‌های فناوری را به نمایش می‌گذارد، بلکه در ذات خود به عنوان یک کاتالیزور برای رشد جامعه علمی ایران عمل می‌کند و به تقویت پژوهش، همکاری و فرصت‌های آموزشی در قلمرو علم منتهی می‌شود.

اینوتکس می‌تواند در پیشبرد تحقیق و توسعه داخل کشور نقش‌آفرین باشد زیرا با فراهم کردن بستری برای نمایش دستاوردهای علمی و فنی، دانشمندان و محققان داخلی را تشویق می‌کند تا مرزهای آنچه را که از نظر علمی امکان‌پذیر است به جلو سوق دهند. از سوی دیگر پژوهشگران با حضور در این نمایشگاه می‌توانند آخرین دستاوردها در زمینه‌هایی مانند نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات و.... را که برای پیشرفت علمی هر کشوری بسیار مهم هستند دنبال کنند و با مدل‌های نظری مرتبط آشنا شوند.

این رویداد سالانه ضمناً فناوران را قادر می‌سازد تا دستاورد خود را به مخاطبان گسترده‌تری از جمله همکاران بین المللی به نمایش بگذارند. قرار گرفتن در معرض دید جهانیان امکان بازخورد گرفتن (برای بهبود نوآوری‌ها) و تعاملات بین المللی مقدور می‌سازد.

آموزش و توسعه مهارت‌ها

مؤلفه آموزشی اینوتکس به همان اندازه جنبه نمایشگاهی آن قابل توجه است. این رویداد از طریق برنامه جامع کارگاه‌ها و سمینارها، نقش مهمی در آموزش علاقه‌مندان و جامعه علمی ایران ایفا می‌کند. موضوعات نشست‌ها اغلب شامل آخرین یافته‌های تحقیقاتی، فناوری‌های نوظهور و تکنیک‌های جدید در تحقیقات آزمایشگاهی و میدانی است.

این جلسات آموزشی به پر کردن شکاف بین دانش نظری و کاربردی کمک می‌کند و برای دانشجویان و متخصصان جوانی که به دنبال ورود به حوزه‌های تحقیقاتی هستند سودمند است. کارشناسان تجربیات عملی خود را آموزش می‌دهند. محتوایی که در اینوتکس رد و بدل می‌شود عموماً به راحتی در محیط‌های آموزشی سنتی در دسترس نیست، در نتیجه کیفیت کلی آموزش علمی در ایران نیز افزایش پیدا می‌کند.

افزایش همکاری بین دانشمندان

یکی از کمک‌های اینوتکس به سپهر علمی در ایران، گرد هم آوردنِ مغزهای متفکر رشته‌های مختلف علمی است. در کارگاه‌ها، سمینارها و میزگردهای این رویداد افراد شاخص و کارشناسان داخلی و بین‌المللی حضور دارند که فرصت خوبی را برای علاقه‌مندان فراهم می‌کند تا مستقیماً با همکاران خود در زمینه‌های علمی ارتباط بگیرند.

چنین تعاملاتی برای تبادل ایده‌ها کلیدی است و می‌تواند منجر به پروژه‌های تحقیقاتی پیشگامانه شود. برای مثال سمیناری راجع به فناوری‌های تجدیدپذیر می‌تواند محققان انرژی خورشیدی را با کارشناسان دیگر مرتبط کند و منجر به همکاری‌هایی شود که بهره‌وری این فناوری را متناسب با شرایط آب‌وهوایی کشور افزایش دهد.

نمایش نوآوری‌های داخلی

اینوتکس همچنین به عنوان کانونی برای نمایش استعدادها و نوآوری‌های علمی کشور به جهانیان عمل می‌کند. این رویداد با منعکس کردن فناوری‌ها و تحقیقات داخلی، به بهبود دیدگاه بین‌المللی نسبت توانمندی‌های علمی ایران می‌تواند کمک کند. این امر نه تنها برای جذب علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاری جهانی ضروری است، بلکه به ایجاد غرور ملی و انگیزه در میان دانشمندان جوان کشور کمک می‌کند.

دستاوردهای به نمایش درآمده در اینوتکس می‌تواند به راه‌حل‌های عملی برای رسیدگی به چالش‌های ملی و منطقه‌ای، مانند کمبود آب و بهره‌وری انرژی منجر شود. این راهکارها نه تنها به پاسخ‌دهی علمی به نیازهای بومی می‌انجامد، بلکه سهم ایران را در بحث‌های فناورانه جهانی مسجل می‌کند.

حمایت از فرهنگ علم و نوآوری

اینوتکس می‌تواند فرهنگ علم و نوآوری را در ایران بپروراند و روحیه تحقیق و حل مسئله را در بین محققان و عموم مردم شدت بخشد. رویدادهایی از این دست از چهره خشک علم آشنا‌زدایی می‌کنند و آن را برای جوانان جذاب جلوه می‌دهد. همچنین به پرورش نسل بعدی دانشمندان ایرانی کمک می‌کنند.

در مجموع این رویداد یک کاتالیزور برای پیشرفت علمی در ایران است که تحقیق و توسعه را شتاب می‌دهد، همکاری‌ها را می‌افزاید، آموزش را تقویت می‌کند، مهارت‌ها را بهبود می‌بخشد، نوآوری‌های ایرانی را به نمایش می‌گذارد و در نهایت از فرهنگ پویای علم و نوآوری حمایت می‌کند.  

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • شورای رقابت و سکوت درباره رویه ضد رقابتی برندهای خارجی
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • اعلام برنامه‌های شرکت ملی گاز ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • دانش، معنویت و مهارت، لازمه معلم نمونه است
  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • آماده سازی مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران